Miehen tehtävä on….

Hei kiitoksia kaikille hyvästä keskustelusta tuossa edellisen postauksen kommenteissa. Mä haluaisin vastailla niihin, mutta ei vaan riitä energia. 🙂

Kuten arvelinkin, meitä on moneen junaan tuossa kauneuskysymyksessä. Osa tykkää osa ei. Eli ei mitään iloa vaustauksista. 😀 Vitsi vitsi.

Näissä jutuissa pitää olla pelisilmää. Itse siis en kovin herkästi lähde kehumaan ihmisiä kauniiksi. Varsinkaan baarissa. Sitä voi säästellä muihin tilanteisiin.

Ja nuo ovat hyviä pointteja, että naisista tuntuu ikävältä, että kehutaan ulkonäköä, eikä muita asioita. Siitä on ehkä vähän vaikea miesten päästä eroon, sillä meitä ei ulkonäön kehuminen haittaa, joten ei ehkä aina osata tajuta sitä tuolta kantilta. Ja meitä se ei siis haittaa, koska meitä ei samalla tavalla arvoteta sen avulla, kuin naisia on historiallisesti arvotettu.

Nuo on asioita, joita olen tajunnut vasta viime vuosina. Kuinka toinen voi käsittää asiat eri tavalla kuin toinen kiitos meidän yhteiskunnan.

Mä kannatan henkeen ja vereen tasa-arvoa, mutta saatan silti ajattelemattomuuttani sanoa jotain, kun en tajua sen merkitystä. Onneksi mulla on ystäviä, jotka osaa kiltisti sanoa, että nyt olit vähän hönö. 🙂

Mutta, se siitä väittelystä. Mennään seuraavaan. 😀

Toisen kaverin kanssa keskusteltua ja tämä liittyy hyvin voimakkaasti sukupuoliasetelmaa. Mitkä on ”miehen vastuulla” deittailussa?

Hänen listaansa kuuluivat muun muassa:

Puhelinnumeron pyytäminen

Toisille treffeille pyytäminen

Pyytää nainen luokseen kun se aika on

Tehdä aloite seksiin. Oletan että tässä tarkoitetaan ekaa kertaa.

Laittaa kaveripyyntö facebookissa (mutta ei liian nopeasti, se kuulemma ahdistaa. 😀 )

 

Mä en ole kaikista noista kyllä samaa mieltä. Esim. mun mielestä nainen voi pyytää puhelinnumeroa ihan hyvin. Kaveri perusteli sitä sillä, että jos ei pyydä niin on varma ettei ole kiinnostunut. Mutta eihän mieskään ole koskaan varma onko nainen kiinnostunut. Pitää vaan ottaa riski.

Monet juuri aloitteisiin liittyvät jutut mielletään monesti miehen hommaksi ja ymmärrän, että sitä on vaikea muuttaa. Mun naiivissa utopiassa vaan se osapuoli, jota kiinnostaa voisi osoittaa sen. 🙂

Mitä te olette mieltä? Pitääkö kaverini lista paikkansa? Onko miehillä jotain tiettyjä ”velvollisuuksia” deittailussa? Entä naisilla?

KommentoiKommentit

 1. 18.40 01.03.2015

  Mun mielestä nainen voi ihan yhtä hyvin tehdä alotteen seksiin. Rohkenen jopa väittää et kovin moni mies ei oo siitä pahoillaan! 😀 Mut tähän liittyen oon kuullu erään ”myytin” jolle en voi olla nauramatta. Kuulemma _kun_ mies tekee aloitteen seksiin (koska niinhän kaikki miehet aina tekee), niin naisen kuuluis ensin kieltäytyä ettei vaikuta liian helpolta?!? Siis että mitä… Oonkohän mä jotenkin vajaa ku tällänen sääntö vaan naurattaa? 😀

  Tohon seksiin liittyen itelläni on yks sääntö mistä oon ehdottomasti pitäny kiinni. Ennen ku sinne sänkyyn asti päädytään, ni on oltava selvillä et halutaanko ihan oikea suhde vai vaan ”kivaa”. Ja joo, nää keskustelut voi olla hyvinkin jäätäviä, mut se itsessään kertoo todella paljon. Mulla on ollu useampia seksisuhteita ja ne on toiminu just siks kun molemmat ollu alusta asti selvillä missä mennään.

  Facebookissa kaveriks lisäämisen tai puhelinnumeron pyytämisen voi tehdä kumpi vaan. WhatsApp on niin kätevä sovellus et ihan kaikkia en aina edes feissariin asti lisäile, koska siellä voi häröillä ihan tarpeeks. ;D Ja itselläni ainaki feissarissa näkee niin paljon esim. perhetietoja yms. etten ihan ketä vaan sinne huoli.

  Sit taas näihin ”velvollisuuksiin”. Jos ollaan käyty pari kertaa treffeillä ni kummallakin osapuolella on velvollisuus kertoa jos tuntuu ettei kemiat kohtaa tai halutaan eri asioita. Tää siks et mitä pidemmälle mennään, ni sen vaikeemmaks se asiasta puhuminen käy.

  Tälleen kuulostaa varmaan et mä oon kauheen ehdoton ihminen. 😀 Mut lähinnä kyse on omista deittailukokemuksista. Näillä tavallaan varmistaa sen ettei saa niin pahasti siipeensä jos/kun juttu ei onnistukkaan. Ja kieltämättä mä oon hyvin vaativa nainen siinä mielessä et tiedän tasan mitä haluan. Siinä joskus joku mies on helisemässä. 😉

 2. 7.48 02.03.2015

  Tasa-arvon kannattaja minäkin. Minulle ei ole olemassa miesten ja naisten töitä, deittailussakaan. Tilanteen mukaan mennään ja se osapuoli on aloitteellisempi, joka ehtii, on rohkeampi, on sillä fiiliksellä, etc.

 3. 9.59 02.03.2015

  Minusta kannattaa tehdä kuten tahtoo, omassa elämässäni en naisena kyllä aio tehdä enää aloitteita miehiä kohtaan, koska oman kokemukseni mukaan: 1) kun olen tehnyt aloitteen ei miehiä ole kiinnostanut missään vaiheessa oikeasti, 2) jos mies on kiinnostunut naisesta niin noiden aloitteiden tekemistä ei jätetä välistä vaikka olisi kuinka ujo mies kyseessä.

 4. 12.09 02.03.2015

  Kuulostaa erittäin hyvältä toi MaybeBabyn kommentti seksistä. Eli ensin selvitetään, missä mennään ja sitten vasta hypätään sänkyyn. Täytyy oottaa käyttöön, ihan itsesuojelun vuoksi. Vielä kun miehet kertoisi siinä kohti totuuden….
  Teen itse aloitteita, enkä ajattele, että se olisi miehen tehtävä, ei missään nimessä. Mutta. Empiiriset kokeiluni miesten parissa, jotka ovat jatkuneet jo yli 10 vuotta, ovat osoittaneet, että aina, kun minä teen aloitteen ( isken miehen, pyydän ulos, soitan tms.) jutusta ei tule mitään vakavaa. Ei siis ikinä. Näyttää siis siltä, että jos haluan suhteen, minun pitää vain olla ja odotella, että joku mies kiinnostuisi. Sairasta. ( Ja kiinnostuisi vielä vakavalla mielellä) Kummallista myös siksi, että miehethän kauheasti toivoo, että naiset tekisi aloitteen, ja sitten kun tekee, naista ei oteta ikinä vakavissaan? Täydellistä sattumaa vai mistä ihmeestä on kyse…

 5. 15.37 03.03.2015

  Mulla on sellanen teoria, että miehen pitää tehdä alotteita. Vähän niinkuin nuo kaksi edellistä sanoi. Luulen että se on joku luonnonlaki. Liian aloitteelliset naiset miehen biologinen psyyke tulkitsee kiertopalkinnoiksi, ei perhettä varten. Mutta, naisen tulee olla saatavilla jotta niitä alotteita saa tehtyä. Koskee ujompia, onhan niitä don Juaneja tietysti jotka homman osaa äkkiä mutta onko ne taas sitoutuvaa tyyppiä.

 6. 14.37 05.03.2015

  Itse kannatan tasa-arvoa myös näissä jutuissa. Itse (naisena) olen useasti ollut aloitteellinen osapuoli eikä siitä ainakaan koskaan tunnu olleen haittaa. Ennemminkin miehet ovat olleet helpottuneen oloisia, koska aloitteen tekeminen on monelle miehellekin vaikeaa varsinkin kun on ulkopuolelta paineita sen tekemiseen. Usein tosin olen ollut aloitteellinen juuri siinä ensi kontaktin ottamisessa ja vastavuoroisesti mies saanut tehdä seuraavan siirron, jos on kiinnostunut. Toiminut ainakin mulla hyvin näin 😀

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi